Kíváncsi vagy milyen egy igazán megnyerő álláshirdetés? Olvass tovább!

Kíváncsi vagy milyen egy igazán megnyerő álláshirdetés? Olvass tovább!

Tippek, hogy minél előbb rátalálj vállalkozásod új munkatársára!

A HFDA Spot a magyar divat-és designipar legelső üzleti fókuszú közösségi hálózata, amely online térben kapcsolja össze a kreatív ágazat szereplőit. A kapcsolatépítés mellett munkaerő-közvetítő szerepet is betölt, hiszen álláskeresésre, illetve álláshirdetés feladásra is alkalmas, egyszerűbbé téve ezáltal a munkaerő-toborzás folyamatait.

A HFDA Spot főoldalán, a menüben található állásajánlatok fülre kattintva érhetőek el az aktuális álláshirdetések, illetve itt lehet új állásajánlatokat is feladni. Új, nyitott pozíciók meghirdetéséhez az alábbi mezőket kell kitöltenie a feladónak: cégnév, honlap link, kapcsolattartó elérhetőség, pozíció, munkavégzés helye, munkaidő típuas.

A hirdetés véglegesítéséhez a hosszabb szöveges válaszokat igénylő részeket is ki kell tölteni. Itt érdemes körülbelül 500 karakterben gondolkodni és részletesen, pontokba szedve megadni az állás kapcsán legfontosabbnak ítélt információkat, követelményeket, illetve az esetleges előnyt jelentő tényezőket. Ennek köszönhetően a munkakeresők pontos képet kaphatnak a meghirdetett pozíciókról.

Mire érdemes odafigyelni az álláshirdetéseknél?

  • A pozíció megnevezése
    • Fontos, hogy a kiválasztott név egyértelmű legyen és a lehető legjobban körülírja a meghirdetni kívánt állást. Egyszerű, beszédes és könnyen beazonosítható megnevezést alkalmazzunk.
  • A vállalat és munkakörnyezet bemutatása
    • A vállalat céljait, értékrendjét, elképzeléseit legalább annyira fontos feltűntetni egy hirdetésben, mint a feladatköri leírást. A munkahely bemutatásával a jelentkező betekintést nyerhet a cég kultúrájába, ami nagyban befolyásolhatja döntését. Ezt javasolt legalább 5-8 mondatban kifejteni.
  • A feladatkör és az elvárások pontos leírása és listába szedése
    • Segíti a jelentkezőt, hogy átlássa a ráváró napi szintű feladatok sorát, továbbá a vállalat számára is megkönnyíti a munkaerő-toborzási folyamatot, hiszen így a számára legrelevánsabb álláskeresőket találhatja meg. Érdemes átfogóan gondolkozni mindkét kategóriában és legalább 6-7 gondolatot megfogalmazni.
  • Kontaktszemély megadása
    • Közvetlenebb és bizalom ébresztő, ha az álláshirdetés kontaktszemélyt, illetve hozzá tartozó telefonos és email címes elérhetőséget is tartalmaz a hirdetés.
  • Esztétikus és átlátható szövegrendezés
    • Figyeljünk a rendezett és esztétikus szerkesztésre, a pontos fogalmazásra és a helyesírásra és törekedjünk a lehető legtöbb információ átadására!

Abban az esetben, ha a hirdetésben meghatározott időintervallumon belül nem érkezett megfelelő jelentkező, újra aktiválni lehet az állásajánlatot, ha pedig betöltik a pozíciót, az allas@hfdaspot.com email címre küldött levéllel lehet inaktiválni a hirdetést.

frontpage.hirlevel_title

frontpage.hirlevel_text