Folyamatos fejlődés és technológiai innováció – így forradalmasítja a nyeregkészítést a HUNIQUE Solution

Folyamatos fejlődés és technológiai innováció – így forradalmasítja a nyeregkészítést a HUNIQUE Solution

A lovak és lovaglás iránti szenvedélye inspirálta Sipos Pétert, a HUNIQUE Solution Kft. alapítóját és ügyvezető igazgatóját, hogy belevágjon a nyeregkészítésbe.

Kalandja egészen Kanadáig vitte, itt alapította a saját vállalkozását is, melynek székhelye azóta a balatonfelvidéki Monostorapáti. Itt fogadott minket is és mesélt nekünk a nyeregkészítés történetéről, technikájáról, a mentorprogram során szerzett tapasztalatairól és jövőbeli terveiről.

A Magyar Divat & Design Ügynökség elindította második Gyártó Mentorprogramját, amely nyolc vállalkozás számára nyújtott fejlődési lehetőséget üzleti és gyártástechnológiai ismeretek átadásával. A mentorprogram során nagy hangsúlyt helyeztünk a szervezetfejlesztésre, hatékonyságnövelésre, innovációra egyaránt. Interjúsorozatunkban a mentorprogramban részt vevő nyolc gyártóhoz látogattunk el, akik élményeikről és tapasztalataikról meséltek nekünk.

A nyeregkészítés technikája hosszú időre nyúlik vissza, azonban évtizedek óta a már bevett technikával gyártják őket a HUNIQUE Solution-nél. Sipos Péter, a cég alapítója többek között az innovációban rejlő hitéről mesélt és arról, hogy érdemes kiaknázni a technológiai fejlődés adta lehetőségeket a nyeregkészítés terén is.

Mesélnél nekem a HUNIQUE Solution Kft.-ről?

A diákéveim alatt erősödött a szeretetem a lovak és a lovaglás iránt, innen jött az inspiráció, hogy bőrrel foglalkozzak. Magyarországon nem volt kifejezetten nyerges képzés, így Kanadában sajátítottam el a szakmát. Hazatérésem után feleségemmel létrehoztuk a HUNIQUE Solution Kft.-t, amelynek tevékenysége a nyergek, lovas felszerelések gyártása, az esztétikai igényesség, a megfontolt célszerűség és az egyedi stílus jegyében. Saját márkánk fejlesztésének érdekében a nyeregkészítő mesterséget innovatív ötleteinkkel és ellenőrzött minőséggel próbáljuk a legmagasabb szintre emelni. 

Milyen partnervállalatokkal dolgoztok együtt jelenleg?

A nyergekhez tartozó huzatokat, táskákat egy varroda gyártja számunkra. Azonban fontos megemlíteni, hogy prototípusok és 0 sorozatú modellek fejlesztését vállaljuk más vállalatok számára. Továbbá az elmúlt 10 évben megjelentek a HUNIQUE nyergek, lovas felszerelések Hong-Kongban, Ausztráliában, az USA-ban, illetve Európa nagy részén.

Miért jelentkeztetek a mentorprogramra?

Bár alapvetően nem fontolgattuk a mentorprogram lehetőségét, végül a program és az előadások témája győzött meg minket. Nagyon meggyőzőek voltak a jelentkezést megelőző beszélgetések, észrevettük, hogy tartogathat számunkra lehetőségeket ez a program.

Mit gondolsz, miben tudott legtöbbet segíteni számotokra a mentorprogram?

Egyik elsődleges célunk a jövőt illetően a szervezetünk folyamatos fejlesztése, a nagyobb kapacitásra való törekvés. Biztosak vagyunk abban, hogy terveink megvalósításában nagy segítségünkre lesz a mentorprogram során elsajátított tudás.

Melyik volt számotokra a leghasznosabb workshop?

Mindenképpen kiemelkedő volt számunkra Sólyom Andrea szervezetfejlesztés témájú one to one workshopja. Mivel a szervezetfejlesztés fontos szerepet tölt be a jövőbeli céljaink között, így már terveink közé tartozik, hogy Andreát személyes tanácsadás kapcsán is megkeressük.

Miket tanultatok a mentorprogram alatt?

A mentorprogram során részt vettünk például exportról, kiállításokról szóló előadásokon. Bár az itt elhangzott ismeretek nem feltétlen illeszthetőek be a vállalatunk működésébe, természetesen ezek az előadások is szélesítették a látókörünket, sikerült új ismereteket szereznünk. Azonban ismét a szervezetfejlesztésről tanultakat emelnénk ki a mentorprogram kapcsán, számunkra ez a workshop nyújtott a legtöbb jövőben is felhasználható tudást.

Milyen terveitek vannak a mentorprogramot követően?

A technológiai innováció, illetve a telephelyünk bővítése fontos szerepet tölt be a jövőbeli céljaink között. A tervünk az, hogy havonta 50-100 nyerget tudjunk legyártani 5 éven belül, amelyhez nagy segítségünkre lenne egy új, robotizált gyártástechnológia bevezetése is. Ez az új technológia az úgynevezett quickstall, amely elősegítené a tervünk, a termelésnövekedés megvalósítását.

A második Gyártó Mentorprogramunkról és a mentoráltjainkról itt olvashatsz bővebben: LINK

 

frontpage.hirlevel_title

frontpage.hirlevel_text